Categorii
Fără categorie

Aderența la tratamentul anti-HIV

Luarea medicamentelor așa cum au fost prescrise este principiul de bază pentru funcționarea tratamentului anti-HIV. Este ideal să iei pastilele la aceeași oră din zi, zilnic. Această platformă conține și informații despre ce ai de făcut dacă ai uitat să iei o doză de tratament. 

Este important, de asemenea, să urmezi instrucțiunile legate de alimentație, pentru o mai  bună absorbție a medicamentelor și pentru a evita eventualele efecte adverse. Luarea medicamentelor așa cum au fost prescrise se numește „aderență la tratament”. Aderența la tratamentul anti -HIV presupune:

  • Luarea tuturor pastilelor care alcătuiesc schema ta terapeutică anti-HIV, în cantitățile corecte.
  • Luarea medicamentelor la momentul potrivit, cât mai posibil la aceeași oră, zilnic. De obicei, acest lucru presupune luarea medicamentelor într-o fereastră de 2 ore (până la o oră înainte sau după ora aleasă inițial).
  • Urmarea instrucțiunilor legate de alimentație. Unele medicamente trebuiesc luate cu mâncare, pentru a se absorbi eficient, iar altele trebuiesc luate pe stomacul gol.
  • Verificarea interacțiunilor cu alte medicamente și pastile. Acestea includ medicamentele pe care ți le prescrie un medic, produse cumpărate din farmacie, suplimente din plante sau medicamente alternative, precum și droguri recreaționale. Poți verifica dacă tratamentul tău anti-HIV interacționează cu alte medicamente pe care le iei pe acest site: https://www.hiv-druginteractions.org/ sau pe aplicația cu același nume. 

Aderența la tratamentul anti-HIV în perioada pandemiei COVID-19

Persoanele cu un număr de CD4 peste 200, care își iau tratamentul exact cum le-a fost prescris și urmează recomandările medicului curant au șanse egale cu persoanele HIV negative de a contacta coronavirus și de a dezvolta COVID-19 sever.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.