Categorii
Fără categorie

La internarea în spital cu COVID-19, ca persoană care trăiește cu HIV:

LA INTERNAREA ÎN SPITAL, ÎN VEDEREA PRIMIRII TRATAMENTULUI PENTRU NOUL COVID, TREBUIE SAU NU TREBUIE SĂ SPUI CĂ TRĂIEȘTI CU HIV?

Este indicat să spui!

Este bine să informezi cadrele medicale care te tratează pentru COVID-19 că trăiești cu HIV, astfel încât să te testeze și pentru alte posibile infecții la plămâni, specifice la persoanele HIV pozitive. Păstrează în portofel o listă cu medicamentele anti-HIV pe care le iei, pentru a-ți fi prescrise cât mai repede posibil după internare – în cazul în care nu ai luat cu tine medicația de acasă. 

Numărul de celule CD4 poate să scadă în timpul infecției cu COVID-19, astfel că medicii trebuie să dea persoanelor care trăiesc cu HIV imunodeprimate și profilaxie pentru infecțiile oportuniste, mai ales dacă numărul de CD4 scade sub 200. 

În concluzie, îți recomandăm să spui cadrelor medicale care te tratează de COVID-19 că trăiești cu HIV. Astfel te vei asigura că:

– vei primi medicația anti-HIV pe toată durata spitalizării, inclusiv la terapie intensivă

– se va putea înțelege care sunt efectele infecției cu COVID-19 la persoanele care trăiesc cu HIV și astfel, se va putea interveni mult mai eficient la viitorii pacienți care trăiesc cu HIV și infectați cu COVID-19

Sursa: Bhiva.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.