Categorii
Fără categorie

Sunt persoanele care trăiesc cu HIV mai predispuse la COVID sever?

Prezintă persoanele care trăiesc cu HIV un risc mai crescut față de COVID-19 față de cei care nu trăiesc cu HIV?

Mai multe studii efectuate până în prezent la nivel European și în Statele Unite nu au demonstrat că persoanele care trăiesc cu HIV ar prezenta un risc mai crescut de a dezvolta COVID-19. De reținut că aceste studii sunt mici.

Rezultatele unui studiu mai mare, efectuat în Africa de Sud, au arătat că persoanele HIV pozitive au un risc de deces cu 70% mai mare. Însă specialiștii consideră că cifra este supraestimată, deoarece nu au fost luați în considerare factori cu risc foarte mare de deces, precum sărăcia sau obezitatea. Acesta este singurul studiu mare, desfășurat la nivel mondial. 

Dintre cele 16.749 persoane internate în spitalele din UK, doar 1% au fost persoane HIV pozitive.
Un mic studiu din SUA confirmă o prezență mică a persoanelor care trăiesc cu HIV în rândul pacienților cu COVID-19 internați în spitalele americane.

Într-un alt studiu desfășurat în New York s-a observat că pacienții HIV pozitivi internați cu COVID-19 dezvoltă mai ușor pneumonie bacteriană decât pacienții HIV negativi. Toate persoanele co-infectate HIV/COVID-19 care au făcut pneumonie bacteriană au și decedat.

Un alt mic studiu din New York a concluzionat că pacienții HIV pozitivi au avut nevoie într-un procent mai mare de ventilație mecanică, față de restul pacienților. 

Un alt studiu efectuat la Londra a arătat că persoanele care trăiesc cu HIV nu au un risc mai mare de a dezvolta COVID-19 sever sau de a deceda din cauza complicațiilor. De asemenea, pacienții HIV pozitivi au nevoie de spitalizare pe termen mai scurt decât restul populației. 

Potrivit BHIVA și EACS, persoanele mai vulnerabile sunt persoanele în vârstă, care au co-morbidități. 

Sursa: Aidsmap.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.