Categorii
Fără categorie

Sănătatea sexuală a persoanelor care trăiesc cu HIV în vreme de COVID

Viața s-a schimbat cu siguranță în ultimele 8 luni. COVID-19, cunoscut și ca noul coronavirus, ne-a schimbat tuturor viața într-un mod dramatic. 

Recomandările privind distanțarea socială din acest moment ne-au restrâns sever capacitatea de a comunica și interacționa. Adunările nu sunt o idee foarte bună acum.

Totuși, cum rămâne cu sănătatea noastră sexuală? Mai putem să ne gândim la activitate sexuală în perioada asta?

COVID-19 a fost găsit în materiile fecale. Nu a fost găsit în lichidele seminale sau la nivel vaginal. Alte coronavirusuri nu se transmit în mod efectiv prin sex, dar acest virus este prea nou pentru a ști cu siguranță care sunt riscurile de transmitere pe cale sexuală.

Să facem sex cu persoane pe care nu le cunoștem bine nu este o idee bună în acest moment. Până când virusul va fi mai conținut și experții în sănătate publică vor declara că pericolul a scăzut, cunoașterea partenerilor sexuali este o idee bună și recomandată.

Dacă ai un partener de sex care îți este și partener de viață, aceasta este o opțiune mai sigură decât contactele sexuale cu necunoscuți. Dacă nu ai un partener de viață, limitează-te la cât mai puțini parteneri sexuali. Ia în considerare practici sexuale care nu necesită neapărat un contact fizic. Evită să te săruți cu persoane necunoscute. Folosește prezervativul pentru fiecare contact sexual și foliile dentare pentru sex oral.

Asigurați-vă că vă spălați bine înainte și după sex. Spălați jucăriile sexuale cu săpun și apă caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.