Categorii
Fără categorie

Ce este PrEP?

În prezent, nu există dovezi clinice că Truvada oferă protecție împotriva COVID-19.

PrEP este prescurtarea de la Profilaxie Pre-Expunere. 

PrEP este o formă de prevenire HIV, care folosește medicație anti-HIV pentru a proteja persoanele HIV negative de contractarea HIV.

Principiul PrEP este similar cu cel al tabletelor anti-malarie, folosit în prevenția malariei în cazul unei călătorii în țările tropicale. Dacă o persoană care ia PrEP este expusă la HIV, substațele anti-HIV din corpul acesteia vor opri intrarea virusului în celule și replicarea lui. Acestea previn instalararea HIV și protejează persoana respectivă de infectarea cu HIV.

Studiile arată că PrEP este foarte eficient în prevenirea transmiterii HIV pe cale sexuală, dacă medicația este luată în mod regulat, așa cum a fost prescrisă. PrEP funcționează atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Chiar dacă PrEP poate preveni HIV, nu previne și alte infecții cu transmitere sexuală sau sarcina.

Pentru ca PrEP să funcționeze corespunzător, este imporant să iei pastilele în mod regulat, așa cum au fost prescrise de către medici. O doză uitată ocazional, nu va face ca PrEP sa devină ineficient. Dar cei care iau pastilele doar ocazional nu vor fi protejați de HIV.

De obicei este recomandat ca PrEP să fie luat zilnic. Astfel, se menține un nivel suficient de substanțe pentru asigurarea protecției în corp.

În mod ideal, PrEP ar trebui prescris de un medic și luat sub supraveghere medicală, deoarece trebuiesc monitorizați rinichii și nu numai.

Articol dezvoltat de Asociația Sens Pozitiv pentru www.tratamentARV.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.