Categorii
Fără categorie

Diagnosticat cu HIV în pandemie?

Diagnosticarea 

Poți fi diagnosticat cu HIV la spitalele și clinicile de boli infecțioase de stat, la un centru de testare al unui ONG sau la o clinică privată. Noi îți recomandăm primele 2 variante, deoarece testarea va fi însoțită de consiliere pre și post test, așa cum cere legea. După ce primești diagnosticul, acesta va trebui confirmat în spital, după care vei fi luat în evidență.

Luarea în evidență la medic

HIV este monitorizat și tratat în cadrul Clinicilor și Spitalelor de Boli Infecțioase, din cadrul altor spitale. În general, vei fi tratat ambulatoriu, adică nu va fi nevoie să stai internat.

Poți merge direct la spital sau clinică, pentru a fi luat în evidență. Nu ai nevoie de trimitere de la medicul de familie. În funcție de domiciliu, aparții de un spital sau de o clinică anume. Pe prima pagină a site-ului nostru găsești harta cu toate clinicile și spitalele de boli infecțioase.

Tratamentul HIV este oferit gratuit, de către statul român, tuturor persoanelor care trăiesc cu HIV. Nu trebuie să plătești tratamentul și nici să fii asigurat.

Dacă abia ai aflat că ai HIV, este posibil să te simți confuz și/sau supărat. În cadrul spitalului ar trebui să existe personal specializat, care să discute cu tine despre cum te simți și cum poți merge mai departe. Poți găsi astfel de servicii și la Sens Pozitiv, Asociația Română Anti-Sida sau UNOPA. Unul dintre consilierii noștri te poate ghida, imediat după primirea diagnosticului sau în orice alt moment.

Dacă vrei să înțelegi mai multe despre HIV și tratament, poți discuta cu medicul sau asistenții medicali, sau poți solicita serviciile unui ONG care activează în domeniul HIV.

Spitalul te poate referi către serviciul intern de asistență socială, care te va ajuta să obții indemnizația de hrană și certificatul de handicap.

Confidențialitatea

Este o regulă de bază ca informațiile medicale să fie păstrate confidențiale. Aceasta înseamnă că nu se vor furniza informații despre starea ta de sănătate și nu va exista acces la fișa ta medicală, decât cu permisiunea ta. Spitalul sau clinica HIV nu va transmite informațiile tale medicale către alte autorități sau agenții guvernamentale și nici nu va destăinui diagnosticul familiei, partenerului sau angajatorului tău.

Diagnosticarea în pandemia COVID-19

Atât centrele ONG-urilor, cât și clinicile private, continuă să facă teste HIV și în această perioadă. Accesul la spitalele de boli infecțioase se face însă mai greu. Mergi la secția de zi a spitalului de care aparții pentru a fi luat în evidență. Secțiile în care se tratează pacienții cu COVID-19 sunt separate de celelalte secții. Cu toate acestea, poartă mască, pentru că orice persoană cu care iei contact poate fi purtătoare de COVID-19. Găsești mai multe articole despre diagnosticare și luare în evidență pe platforma informatHIV.ro.

Articol dezvoltat de Asociația Sens Pozitiv pentru www.tratamentARV.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.