Categorii
Fără categorie

PrEP pentru COVID-19, protecție sau nu?

În prezent nu există dovezi clinice că Truvada oferă protecție împotriva COVID-19.

Au existat știri recente despre diferite medicamente care sunt testate pentru a trata sau preveni COVID-19. Multe medicamente sunt în studii, inclusiv cele care sunt utilizate pentru tratamentul HIV. În acest stadiu, nu există medicamente care să fi trecut prin suficiente studii clinice pentru a fi siguri că funcționează împotriva COVID-19. De fapt, unele dintre medicamentele testate ar putea provoca mai mult rău decât bine.

La începutul lunii aprilie 2020, a fost anunțat un nou studiu clinic care propune utilizarea Truvada (TDF / FTC) ca protecție împotriva COVID. Acesta este medicamentul cel mai frecvent utilizat pentru PrEP împotriva HIV. Studiul se desfășoară în Spania în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății și va analiza dacă Truvada previne COVID-19 și / sau reduce gravitatea bolii, dacă cineva se infectează. Informații despre studiu sunt disponibile aici.

Dacă decideți să începeți sau să reluați Truvada pentru o posibilă prevenire a COVID-19, vă recomandăm să nu luați mai mult decât v-a recomandat medicul sau recomandă cele trei scheme de tratament omologate. Administrarea de doze suplimentare în mod continuu ar putea duce la mai multe efecte adverse grave, în special la nivelul rinichilor.

Articol dezvoltat de Asociația Sens Pozitiv pentru www.tratamentARV.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.