Categorii
Fără categorie

CUM îmi ridic tratamentul ARV de la spital când sunt infectat cu COVID-19 și izolat?

Articol realizat de Daniel SCOARȚĂ (Asociația Pacienților din Galați), RĂZVAN și SEBASTIAN (Iubește Viața)

În cazul în care, în ziua programată pentru a ridica tratamentul ARV, ești carantinat la domiciliu deoarece ești infectat cu Covid-19, vei putea primi tratamentul după caz, ASTFEL:

BUCUREȘTI:

            Dacă ridici tratamentul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr.Victor Babeș” București, trebuie să anunți personalul medical de la spital și să trimiți persoana delegată de tine cu o declarație scrisă și semnată în care menționezi că ești infectat cu COVID, că nu poți să îți ridici tratamentul și că persoana X va veni să îl ridice pentru tine.

            Pacienții  Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” București vor anunța personalul medical de situația în care se află, vor completa o declarație în care vor  menționa numele persoanei delegate, iar aceasta se va deplasa la spital cu declarația completată de pacient/ă și copia cărții de identitate a persoanei care trăiește cu HIV și va ridica tratamentul ARV.

BRAȘOV:

            Dacă îți ridici medicația din Brașov și mai ai medicamente pe stoc, atunci te poți reprograma pentru perioada în care nu mai ești în izolare. Dacă nu ai rezerve, poti trimite o persoană cu cardul tău de sănătate și cartea de identitate pentru ridicarea medicației. Dacă nu are cine sa te ajute cu ridicarea tratamentului ARV, atunci poți anunța personalul medical și iți va fi trimisă medicația prin curier, astfel încât să nu întrerupi terapia.

            BRĂILA, GALAȚI, CONSTANȚA, GIURGIU, PRAHOVA, SUCEAVA:

            Persoanele care își iau tratamentul din județele: Brăila, Galați, Constanța, Giurgiu, Prahova, Suceava, vor anunța personalul medical și vor delega o persoană care va merge la spital cu o declarație din partea pacientului  în care se menționează numele delegatului. Persoana delegată va merge la spital cu declarația și cardul de sănătate al pacientului.

            TIMIȘOARA:

            Dacă ești pacient al Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara, vei anunța personalul medical asupra faptului că îți va ridica tratamentul ARV o altă persoană, iar acea persoană va prezenta cardul tău de sănătate și astfel îți va putea ridica medicația.

            Ca regulă generală, persoana infectată cu HIV, dacă la momentul în care este programată pentru eliberarea tratamentului ARV, este infectată cu COVID-19  va anunța personalul medical al spitalului de unde își ridică tratamentul și va trimite o persoană cu o declarație completată de mână și semnată în care menționează că este de acord ca persoana delegată să ridice medicația. Persoana delegată va prezenta personalului medical declarația completată și semnată de către pacient și cardul de sănătate al acestuia.

CUM DAI DECLARAȚIA, CARDUL DE SĂNĂTATE SAU/ȘI CI persoanei care va ridica în locul tău tratamentul ARV?

Simplu! Atunci când știi că persoana care te ajută vine să ia actele, le pui într-un plic sigilat și le poți scoate în fața ușii.

Model declarație de mână (Apasă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.