Categorii
Fără categorie

Descoperire în Congo

Descoperirea unui grup mare de oameni ale căror corpuri controlează în mod natural virusul HIV, fără a lua medicamente, poate reprezenta speranța pentru descoperirea unui remediu pentru HIV, spun oamenii de știință.

Studiul a constatat că până la 4% dintre purtătorii de HIV din Republica Democrată Congo au reușit să suprime virusul.

De obicei, mai puțin de 1% dintre persoanele care trăiesc cu HIV pot face acest lucru.

Acest lucru ar putea servi drept trambulină pentru cercetări suplimentare pentru a dezvolta un vaccin sau noi tratamente pentru a combate virusul care cauzează SIDA, spun cercetătorii.

„Când am început să vedem datele care provin din studiu, am fost surprinși, dar am fost, de asemenea, încântați”, a declarat Mary Rodgers, cercetătorul principal al studiului, pentru BBC.

Descoperirile, publicate în eBioMedicine, care face parte din familia de reviste medicale The Lancet, au analizat probele prelevate de la persoanele care trăiesc cu HIV între 1987 și 2019.

Echipa a inclus oameni de știință de la compania farmaceutică Abbott, Universitatea Protestantă din Congo, Johns Hopkins, Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA și Universitatea Missouri – Kansas City.

Dr. Rodgers, șeful programului global de supraveghere virală Abbott, a declarat că grupul din RD Congo a fost cel mai mare grup detectat într-o singură țară – între 2,7% și 4,3%. Un alt 1% dintre persoanele care trăiesc cu HIV în Camerun au fost, de asemenea, identificate ca putând controla bine virusul fără medicamente.

În prezent, majoritatea persoanelor care trăiesc cu HIV trebuie să ia medicamente anti-retrovirale zilnic pentru a suprima virusul și a-și reduce încărcătura virală.

Nu se știe încă cum așa-numiții „controlori de elită” descoperiți în RD Congo sunt capabili să-și suprime infecția cu HIV.

Dar dr. Rodgers a spus că înțelegerea modului în care grupul a reușit să mențină încărcături virale scăzute sau nedetectabile ar fi crucială pentru controlul virusului.

Cu toate acestea, ea a subliniat necesitatea unor cercetări suplimentare, în timp ce a subliniat studiile anterioare care au arătat că acest grup de oameni își pot pierde protecția pe măsură ce infecția progresează.

SURSA și întreg articolul: https://www.bbc.com/news/world-africa-56255111

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.