Despre

TratamentARV.ro este parte a unui mecanism național, online și offline, prin care monitorizăm accesul la tratament anti-HIV al pacienților români care trăiesc cu HIV.

OBIECTIVELE mecanismului de monitorizare:

  • Emiterea de date statistice locale și naționale legate de nivelul de acces al pacienților care trăiesc cu HIV la tratament ARV
  • Reducerea situațiilor în care accesul pacienților care trăiesc cu HIV la tratament ARV este limitat de lipsa/întârzieri ale medicației

CUM FUNCȚIONEAZĂ:

  • Pacienții cu HIV ne menționează unde sunt probleme cu tratamentul ARV (lipsuri de medicamente, întârzieri, schimbarea schemei de tratament cauzată de lipsurile unor medicamente etc)
  • Noi marcăm pe hartă spitalul în care sunt probleme, FĂRĂ A MENȚIONA PERSOANA care a făcut sesizarea
  • Verificăm informația primită
  • Alți pacienți cu HIV din județul unde sunt probleme vor putea vedea din timp ce medicamente lipsesc și astfel, în cazul în care rămân fără medicație, vor putea cere rapid ajutor

Toate sesizările primite de la pacienții români care trăiesc cu HIV vor fi marcate cu culoarea roșie în dreptul spitalelor de boli infecțioase incluse în mecanismul de monitorizare.

Ulterior documentării problemelor legate de accesul pacienților care trăiesc cu HIV la tratament ARV va fi dezvoltat un raport de monitorizare.

Mecanismul de monitorizare este dezvoltat de Asociația Semper Musica cu sprijin financiar din partea ViiV Healthcare UK. Acesta a fost dezvoltat prin proiectul „SURVIVAL KITS and ARV access monitoring service for people living with HIV in Romania!”